Aandacht voor cybersecurity

01 november 2022 13:31 | Security Aandacht voor cybersecurity

Oktober was Cybersecurity maand, een maand waarin veel aandacht is voor cybersecurity. Uiteraard is dit niet voldoende

Oktober was Cybersecurity maand, een maand waarin veel aandacht is voor cybersecurity. Uiteraard is dit niet voldoende, het hele jaar door moet er aandacht voor cybersecurity zijn.

Voor veel bedrijven is dit echter lastig, omdat het erg complex is of omdat er simpelweg geen middelen voor zijn. Toch kan met enkele simpele maatregelen de basis security al enorm vergroot worden. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Regelmatig updaten
  • Gebruik van sterke wachtwoorden
  • Inschakelen van multifactor authenticatie (MFA)
  • Beperken van toegang tot het netwerk
  • Implementeren van nieuwe standaarden

Om alles te optimaliseren is vaak diepgaande kennis nodig, daarnaast is kennis van de omgeving vereist om de impact van bepaalde wijzigingen in te kunnen schatten. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden.

Elke wijziging aan de omgeving kan invloed hebben op het niveau van de security, daarom is het verstandig om regelmatig een meting uit te voeren. Het niveau van de security meten wij door een security scan uit te voeren. Aan de hand van deze security scan kunnen de grootste risico's in kaart worden gebracht. Hierop kan een actieplan gemaakt worden om de risico's te mitigeren.

Benieuwd naar onze security scan? Vraag vrijblijvend een gratis quickscan aan

 

 

 

 

Written By: Rob van der Ende